Harrastetaan luontaisterapiaa terveyden tukena

Nyt mennään sanoista tekoihin, konkretiaan ongelmienratkaisuissa!

Ongelma: Oloni on tukkoinen hengityksen, hapensaannin suhteen ja väsyttää.

Kuitenkin happisaturaationi on 94-99%, olen voinut mitata sen älykännykässäni olevalla terveysohjelmalla. Minulle on 3,5 vuotta sitten laitettu stentti, putki pallolaajennuksella sepelvaltimoon, kun oli totaalitukos.  Kun oli sietämätön säteilevä olo rinnassa sydämen kohdalla, ei niin kipeäkään. Veden juonti ei auttanut, ei ollut närästystäkään. Hypin ja hakkasin rintaa.  Rupesi jo oksennuttamaan. Soitin terveysneuvontaan ja kerroin asiasta, pyysivät soittamaan 112 numerosta ampulanssin. Iltayöllä lääkärit ja hoitajat olivat jo valmiina. Minulle tehtiin sydämen verisuoniin varjoainekuvaus. Lääkäri laittoi käsivarren verisuonen kautta tähystäen pallolaajennuksen ja laittoi stentin ja puhdisti kohtaa. Sen jälkeen oloni heti helpottui. Minun piti syödä vuosi voimakasta veren hyytymistä estävää lääkettä, että stentti pysyy auki ja asettuu, ja muita lääkkeitä. Sydäninfraktini tulemiseen ovat syynä geneettiset tekijät (muitakin on suvussa), esi-isien paljon liikuntaa saadusta ammatista muutto maalta kaupunkiin toimistotöihin, liikuntaa ei saanut saman verran, vaikka sitä jonkin verran vapaa-ajalla harrastikin. Myös nuoruuden stressi ja ruokavaliotekijät ovat ehkä vaikuttaneet, en ole syönyt optimiterveellisesti.

Nyt 3,5 vuodenjälkeen käytän statiinilääkitystä liian, haitallisen kolesterolin alentamiseen ja asetyylisalisyylihappoa sisältävää lääkettä verisuonitukosten estämiseksi. Olen kokeillut kolesterolilääkkeen vähentämistä, mutta en ole voinut jättää sitä pois kokonaan. Verenpaineeni on hyvä ja sydämen lyönti tasainen.  Kun verisuonet ahtautuvat, niin hyytymien ja tukosten todennäköisyys lisääntyy. Rasva- ja kolesteroliarvoni ovat hyvät. Käytän omega3-rasvoja ja kalaöljyä päivittäin sekä monivitamiini-hivenaine-valmistetta. Myös rasituskokeen tulokset olivat hyvät. Syön sipulin paloja tuoreena pitkin päivää, se estää yskää ja flunssaa, jota ei ole ollut vuoteen. Kuumetta ei ole ollut kuin viimeksi 1975 intissä, jossa en mielestäni saanut riittävästi C-vitamiinia ruoista ja muista varusmiehistä tarttui.  Lisäksi syön runsaasti tuoreita marjoja, hedelmiä, vihanneksia, vihreätä salaattia, kaalta, kokojyväviljaa ja monenlaisia kuituaineita, pähkinöitä, siemeniä välillä ja joskus hernekeittoa. Syön kalaa, munia, vaaleaa ja punaista lihaakin välillä, että saan rautaa ja välttämättömät aminohapot. Maitohappobakteereita saan piimästä ja luonnonjogurtista. Vältän liian rasvaista, suolaista ja sokerista, mutta kypsistä marjoista ja hedelmistä saan välttämättömiä sokereita mm. solujen tunnistusmolekyyleiksi. Yritän rajoittaa ylensyöntiä ja liikaa energiansaantia, mikä varastoituu rasvana elimistöön. En tupakoi enkä käytä huumeita ja alkoholia kuin vain joskus vähän kotikaljasta ja simasta. Kiinnitän ruokavaliossa huomiota sellaisiin ruokiin, jotka poistavat tehostetusti elimistöstä haitallisia yhdisteitä, hikoilu ja riittävä nesteiden saanti myös poistavat niitä. Pukeudun lämpimästi, jos menen lenkille, käyn lenkillä päivittäin noin 30-45 min. noin 3 km ja toisinaan pari tuntia 5-10 km. Pesen kädet saippualla ennen ruokailua.

Mitä vielä terveyteni kohentamiseksi voisin tehdä? Tehostettua ravitsemus- ja fytoterapiaa. Lisää happiliikuntaa. Nukun ja lepään hyvin ja riittävästi.

Suonien uudiskasvun edistäminen: Ihmisen liikkuessa sepelvaltimoiden verivirtaus tehostuu voimakkaasti. Valtimoiden sisäpinta reagoi tähän stressiin samalla tavoin kuin valtimonkovettumankin aiheuttamaan stressiin, siis kiihottamalla pieniä sivuverisuonia pidentymään, laajentumaan ja muodostamaan uusia yhteyksiä. Siis lisää liikuntaa.

Inkivääristä on kokemusta, että se laajentaa verisuonia, irrottaa limaa niin keuhkojen tukkoisuus vähenee, alentaa kolesterolia, vähentää tulehtumista (valtimokovettumien muodostuminenkin on eräänlainen tulehdusreaktio) ja paljon muuta. Katsotaanpa tekemälläni NutrOpt3-ohjelmalla tietoja inkivääristä.

Inkiväärin terveysvaikutuksia

Tässä on koottuna tuhansien vuosien aikana saatu kokemus ja myös tutkittunakin inkiväärin terveysvaikutuksia sekä sellaisenaan että luontaislääkkeiksi jalostettuna. Lisää näkee, kun selaa sivupalkista. Yrteillä on monipuolinen vaikutus.

Varmistetaan haittavaikutukset muista lähteistä: Yliannostus voi aiheuttaa vatsavaivoja ja uneliaisuutta. Noudata valmistajan ja fytoterapiakirjojen annostusohjetta. Rohdoksena ei saa käyttää raskaus- ja imetysaikana, mutta maustekäyttö on mahdollinen. Ei sappikivitaudista kärsiville. Ei saa käyttää saman aikaisesti verenohennuslääkityksen kanssa. Lääkäriltä on varmistettu, että asetyylisalisyylihappoa sisältävän lääkkeen kanssa voi käyttää.

Lääkkeitä luonnosta kirjasta annosteluohje: Jauhe 0,5-1,5 g päivässä veteen tai ruokaan sekoitettuna. Käytän tuoretta inkiväärin juurta. Punnitsen sitä noin 5 g, se on noin kahden sokeripalan kokoinen pala. Suikaloin sen perunakeittoni sekaan ja syön palat perunakeiton mukana. Mitä vaikutti: Lima alkoi irrota keuhkoista, yskin sitä pois. Nyt on helpompi olo, ei tunnu tukkoiselta. Inkivääri myös alentaa kolesterolia ja laajentaa verisuonia. Säätelen annostusta joko vähennän tai lisään ja kokeilen pidemmällä ajalla.

Käyn toisinaan pidemmällä 10 km sauvakävelylenkillä, se myös vähentää tukkoista oloa ja piristää.

Kolesterolia alentavia ruokia ja mausteita

Appelsiini, avokado, banaani, endiivi, granaattiomena, greippi (ei saa käyttää statiinilääkkeen kanssa), inkivääri, karhunvatukka, kaura, keräkaali, kik-kahviherne, kukkakaali, kurkuma, latva-artisokka, lehtikaali, maustesahrami, munakoiso, muskotti, nuolijuuri, paprika, parsakaali, pellavansiemenet, pippuri, raparperi (maidon kera, koska oksaalihappoa), ruusukaali, saflori, salkopapu.

Kolesterolia alentavia ruokia

Ruokia ja mausteita valtimonkovettumia vastaan

Avokado, banaani, bataatti, granaattiomena, inkivääri, kaura, kikkahviherne, kukkakaali, kurkuma, latva-artisokka, lehtikaali, maissi, munakoiso, mustikka, paprika, parsakaali, pullokurpitsa, rakuuna, rosmariini, ruusukaali, saksanpähkinä

Ruokia valtimonkovettumia vastaan

Voidaan tutkia useita eri yrttejä ja ruokia. Tulkitaan kehon kieltä. Varmistutaan myönteisistä ja kielteisistä vaikutuksista aloittamalla ensin pienin annoksin varovasti ja kokeillaan pitkällä aikavälillä.

Katsotaan mitkä ravinteet vaikuttavat väsymykseen.

Ravinteita väsymykseen

Tietoa on saatavilla runsaasti, toimitaan sen mukaan tehostetusti, kokeillaan ja sovitetaan tietoa yksilöllisesti, jaetaan kokemuksia ja tutkimustuloksia. Katso TIETÄMYS

Veikko J. Pyhtilä, 3.3.2018