Maa-, metsä- ja eläintalous, Puutarha, Luonnon antimet, Biojalostus
- Maailman ruokaongelmien ratkaisuja ilmastonmuutoksen edetessä
- Luonnon monimuotoisuutta lisättävä ja hyödynnettävä enemmän maailmanlaajuisesti
- Ihanteellinen ekokylä.pdf
- Ekomiljöön ideointi, virikkeitä rakentamiseen ja aluekehitykseen.pdf
Linkit ja selostukset ratkaisuihin tulevat alapuolelle sisennettynä. Ryhmitellään paremmin ja muokataan sanamuotoja, kun tulee lisää kohteita. Viestilomake Osallistumisehdot -sivulla.
LUONNON MONIMUOTOISUUS, MAISEMANHOITO
RUOKATURVA, RUOAN SÄILYMINEN, RAVINNEPITOISUUS, YMPÄRISTÖMYRKYT
PÄÄSTÖT VESISTÖIHIN
ILMASTONMUUTOKSEN VAIKUTUS
KESTÄVÄ MAATALOUS, BIOINTENSIIVINEN VILJELY JA LUOMUTUOTANTO
- Käytä 67% – 88% vähemmän vettä kuin perinteiset maatalousmenetelmät.
- Käytä 50% – 100% vähemmän ostettua (orgaanista, paikallisesti saatavilla olevaa) lannoitetta.
- Käytä jopa 99% vähemmän energiaa kuin kaupallinen maatalous, samalla kun käytät murto-osan resursseista.
- Tuota 2-6 kertaa enemmän ruokaa välituotteina, saavuttamalla kohtuullisen viljelytaidon ja maaperän hedelmällisyyden, jotka lisääntyvät ajan myötä, kun menetelmää käytetään.
- Tuota 100%: n kasvun maaperän hedelmällisyyteen.
- Vähennä 50%: lla tai enemmän verran verrannollista ruokamäärää vastaavan maan määrää. Tämä sallii enemmän maata jäädä luonnonvaraiseen tilaan, säilyttää ekosysteemipalvelut ja edistää geneettistä monimuotoisuutta.
JALOSTAMINEN, BIOJALOSTAMOT
- elintarviketeollisuus
- bioenergia
- biopolttoaineet
- biokemikaalit
- biopohjaiset tuotteet
LUONTO MALLINA, BIOMIMETIIKKA, KEMIKAALIEN TUOTTAMINEN ENEMMÄN LUONNONMUKAISESTI