Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Ongelmienratkaisu.fi -sivuston (http tai https://www.ongelmienratkaisu.fi/fin) vierailijoiden yksityisyys on erittäin tärkeä asia. Tämä sivusto on Ongelmienratkaisuyhteisön ylläpitämä sivusto ja blogi. Katso Yhteystiedot. Tämä tietosuojaseloste kertoo, millaista tietoa sivuston kävijöiltä kerätään ja miten informaatiota käytetään, lisäksi kerrotaan tietoturvasta.

Kuten useimmat internetsivustot, ongelmienratkaisu.fi kerää tietoa sivuston vierailijoista ja kävijämääristä palvelimen lokeihin. Ongelmienratkaisu.fi kerää tietoa, kuten IP-osoitteesi, ISP:n (internet yhteyden tarjoajasi), käyttämäsi internetselaimen (esim. Internet Explorer, Google Chrome, tai Firefox), milloin ja kuinka kauan vierailit sekä mitä sivuston sivuja tarkastelit. Nämä tiedot eivät sisällä henkilötietoja ja ne ovat ainoastaan kävijämäärien tilastointia varten ja niistä nähdään mitkä osat sivustostamme ovat suosittuja tai vähemmän katseltuja. Ongelmienratkaisu.fi ei käytä evästeitä sivuston kävijöille ja jos jonkin ohjelmapalasen käyttö vaatii evästeitä, emme hyödynnä niitä mitenkään henkilötietojen keruuseen. Ulkopuolisten linkkien sivustojen ylläpitäjät ovat vastuussa omista henkilötiedoistaan ja tietosuojastaan.

Palaute- ja yhteystietolomakkeiden tietoja käytetään vain mahdollisiin yhteydenottoihin ja niissä on vain nimi- ja sähköpostitiedot ja yhteydenottajan viestissä antamat tiedot. Ongelmienratkaisuyhteisö  ei luovuta tietoja muiden käyttöön. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen kuin palautteiden edellyttämään tietoturvaan, lupiin linkkien laittamiseen ulkopuolisille sivustoille, linkkien kuvaaviin lauseisiin ja mahdolliseen laskutukseen ja yhteydenpitoon tulevaisuudessa, jolloin se tapahtuisi yhteistyöyrityksen kautta. Koska tällöin joudumme käsittelemään henkilötietoja, teemme siitä tietosuojavaltuutetulle toimintailmoituksen. Tällä hetkellä ei ole vielä laskutusta, emmekä ylläpidä henkilörekistereitä.

Sivustomme on https-suojattu, jos sivustolle tulee käyttäen: https://www.ongelmienratkaisu.fi. Koska arkaluontoisia tietoja ei kulje normaalikäytössä tämän sivuston kautta, ei https-suojaus ole aina käytössä. Ongelmienratkaisu-sivustoa suojaa tietoturvaohjelmisto ja web-hotellin palvelun tarjoajan tietoturva ja siihen on tehty tietoturvaa parantavia asetuksia.

Tällä hetkellä ongelmienratkaisu.fi- sivusto toimii kokeiluluontoisesti Ongelmienratkaisuyhteisön ylläpitämänä sivustona ja blogina. Yhteisöllä ei ole tällä hetkellä mitään tuloja ja Ongelmienratkaisu.fi-sivuston alullepanija Veikko J. Pyhtilä on maksanut omista varoistaan sivuston ylläpitokustannukset. Päivitämme tämän tietosuojaselosteen, kun toimintamme muuttuu. Jos tulemme käsittelemään henkilötietoja, teemme tietosuojavaltuutetulle toimintailmoituksen seuraavissa tapauksissa: Luottotietotoiminnasta, elinkeinona harjoitettavasta perimistoiminnasta, elinkeinona harjoitettavasta markkina- tai mielipidetutkimuksesta, toisen lukuun harjoitettavasta henkilöstön valintaan tai soveltuvuuden arviointiin liittyvistä tehtävistä ja toimeksiannosta toteutettavasta tietojenkäsittelytehtävistä toisen lukuun. Lisäksi otamme huomioon lakien  ja asetusten muutokset, jos käsittelemme henkilötietoja. Jos aletaan pitämään henkilörekistereitä, sitä tulisi ylläpitämään ja siitä vastaisi Veikko Pyhtilä, katso yhteystiedot. Nykyisin emme ylläpidä henkilörekistereitä.

Ongelmienratkaisuyhteisön puolesta Veikko J. Pyhtilä, 2.10.2019